Vandretur langs "Kilen" 2

Kjærgårdsmølle og tilbagetur mod Struer

Nu går turen forbi Resen kirke med den karakteristiske åbne tårntrappe. Det er en travetur på asfaltvej med udsigt til flere højgrave.

Snart når man frem til "nedstigningen" til Kjærgårdsmølle

 

Vil man her lave en afstikker ind i Klosterheden, så drejer man fra ved P-pladsen


Ind i klosterheden, klik herunder!!

 

Nu er vi nået frem til skiltet mod Struer

Herfra går så den sidste strækning. Læg godt mærke til de røde vandrerpæle, for stien bliver ikke så ofte benyttet og kan være vanskelig at finde!!!

Naturen på denne strækning er meget bakket, så der er mange op- og nedture på strækningen. Ind imellem kommer man iblandt nysgerrige køer og heste og de går tæt på skal vi hilse at sige!

Man skal ind imellem se sig godt omkring for at finde de røde vandrepæle, men det kan betale sig at følge dem, så man kan komme tørskoet over de våde områder, ellers risikerer man at ende i en meget våd sump.

Oppe fra højderne ser man "Kilen" med al sin skønhed og oplevelsen er helt afhængig af vejret, som i den danske sommer kan skifte flere gange på en 4 timers vandring. Afpas tiden, så denne strækning ikke gennemføres i tusmørke, for så er man på "herrens mark" og må søge over markerne til den nærmeste vej, for at komme sikkert hjem

Når man kommer ind på det asfalterede stisystem ved Struer, bliver oplevelserne mere kedelig, men ved afslutningen på en så lang vandring er det rart at kunne gå hurtigere og få musklerne til at arbejde mere afslappet. De fleste vil på dette tidspunkt være "mættet" med oplevelser og få genopfyldt "depoterne".

Til afslutning kommer man forbi en samling fiskerskure, herfra opererer fritidsfiskerne med deres små skure til fiskegrej og termokaffen, de små fiskerbåde og "kanalerne" gennem sivene ud til "Kilen"
Til sidst ender man ude ved indgangen til stisystemet med skiltet der skulle vise vej til stierne omkring "Kilen", men skiltet kan være svært at finde inde i busken.

Men på sin måde er det ligegyldig, for "Kilen" rundt skal starte fra parkeringspladsen nord for kilen og ende ved Struer. Det giver den bedste oplevelse.