Vesterhavet ved Bovbjerg

35 km fra Bremdal camping

Ved Bovbjerg Fyr og landsbyen Ferring, ligger et helt specielt spændende landskab, som ikke må overses på en ferie. De høje skrænter ned til de flade brede strande giver deres vision i en vild natur, som kan virke fredeligt og ufarligt på stille dage, men blæser det blot lidt op vil man kunne opleve en vildhed af naturkræfter, som kan tage pusten af enhver.

Vesterhavets brusen skal opleves og man går aldrig glip af en tur til vesterhavet. Den er aldrig ens.

Jens Søndergaard Museet i Ferring

Sol i hav, gul og rød
Hav i stille, grøn og blå
Hav i storm, grå og hvid
Storm i nat, sort i sort
og en djævelsk bulder

Jens Søndergaard

Når man parkerer bilen i Ferring, kan man ikke komme tættere på den berømte danske maler Jens Søndergaard (1895-1957). Her havde han sit sommerhus, yderst på skrænten, hvorfra de berømte billeder udsprang fra det hav han elskede så højt.
Som maler var han inspireret af store ekspressionister som Edward Munch og Emil Nolde.

Jens Søndergaard regnes for en af Danmarks store ekspressionister. Som kunstner fik han væsentlig betydning for den klassiske modernisme i den første halvdel af det 20. århundrede. Han var nyskabende både i sit landskabsmaleri og i sin brug af farverne. Derfor indgår hans malerier i de fleste danske kunstmuseers samlinger.

Jens Søndergaard modtog både Eckersberg- og Thorvaldsenmedaljen og som den første dansker modtog han i 1956 den amerikanske Guggenheim-pris.

Jens Søndergård testamenterede i 1952 sit sommerhus med samlingen af malerier til Vandborg-Ferring Sogn og museet åbnede i 1958