Toftum Bjerge

8 km nord for Struer

Toftum Bjerge er et smukt bakkedrag ud mod limfjorden og fra de 50 m høje skrænter er der på klare dage en fantastisk udsigt over en meget stor del af den vestlige limfjord.

På klare dage kan man se helt op til Thyborøn (Nordvest), Thy og en stor del af Thyholm mod nord og mod øst ses Oddesund med broen og vindmølleparken.

Bakkedragene er dannet under istiden for mere end 15000 år siden og de stejle skrænter er mere end 50 meter høje.

Det var heromkring vikingetiden ophørte i året 1085, idet vikingerne samledes ved Humla, som betyder bjergknold og er navnet på byen Humlum, som ligger lige i nærheden. Vikingerne ventede på østenvindens gunst, så de kunne sejle mod England, men ventede også på Kong Knud II og blev sidst så utålmodige at de "gik hjem". Dermed ophørte vikingetiden.
Nogle historiker påstår, at vikingerne opankrede lige her ved Nissum Bredning, men det mest sansynlige er dog, at de lå inde ved Venø sund og Struer Bugt, i ly for vestenvinden.
men under alle omstændigheder i nærheden af Humla

Læs mere om Vikingetiden under Bremdal-lokal (lokalhistorie)

Badevandet er godt i Toftum Bjerge og stranden skråner blidt ud, så også små børn uden risiko kan bade i strandkanten. De voksne må lidt længere ud før det bliver dybt nok.

Campingplads, leje af hytter og campingvogne

Lige op til Toftum Bjerge (ca 300m) ligger en dejlig campingplads med 160 pladser. Alle pladser har 10A strømtilslutning.

Campingpladsen har gode læforhold, idet den grænser op til skov mod nord og vest.

Kommer man ikke selv i telt eller campingvogn kan man i stedet leje sig ind i hytter eller campingvogne

Campingpladsen udlejer også et 70m2 stort sommerhus med 26m2 sydvendt udestue på en 700m2 stor grund. Pænt møbleret med TV, sattellitparabol, telefon, computer og internetforbindelse, køle/fryseskab, toilet med gulvvarme og brusehjørne, havemøbler,

Campingpladsen har et stort velassorteret minimarked, udendørs grill, bålplads, stor legeplads, stor udendørs overdækket terasse hvor der afholdes diverse arrangementer sommeren igennem.

To store velindrettede familiebaderum hvoraf den ene er handicapvenlig, samt møntvask og tørretumbler

Toftum Bjerge Camping
Gl. Landevej 4
7600 Struer
Telefon 97861330
toftum-bjerge.dk