Thors Hammer
en skulptur i landskabet (14,1 km)

På en af Hjerm sogns højeste punkter 51 mtr over havets overflade er Thors hammer opstillet i blankpoleret rustfrit stål, skulpturel påmonteret en 6 mtr høj granitsten, som et synligt tegn og symbol i landskabet. Der er en pragtfuld udsigt over limfjordslandet til alle sider.

Skulpturen hedder "Thorshammer fra Himlen" og hentyder til, at guden Thor endnu lever i vor fantasi og litterært i en del af vores kulturarv: Den nordiske mytologi.

Thors Hammer er derfor landet på dette sted, på toppen af denne granitsten - mødet mellem himmel og jord er sket og symboliseres af denne skinnende hammer, der altid bærer himmellyset og granittens urkraft, der brager op af mulden.

Kunstneren er Knud Høirup og er opført i efteråret 1995

Ruten fra campingpladsen starter ind mod byen. Til højre gennem brobuen, fortsæt gennem 3 lyskurver og drej til venstre ved Peter Bangs vej. Næste lyskurve drej til højre af Hjermvej. Drej mod Vinderup (rute 513) efter du har passeret Bang & Olufsen fabrikkerne ved Gimsing Kirke. Når triptælleren viser 6,7 km drejes til højre (vejskilt Hjerm 4). Sofienlundvej heder vejen.

Mod Hjerm indsnævres vejen i bunden af en slugt. Pas på her, for 2 biler kan ikke passere hinanden. Er du cyklist, skal du være særligt på vagt.

Nå vi når frem til Hjerm, skal der svinges til venstre af Skolevej og så skal vi op gennem byen, hvor vi skal svinge til venstre af Østre Hovedgade

Østre Hovedgade kommer pludselig og man kan hurtig komme til at køre lige over, så tag dette billede med i lommen for en sikkerheds skyld. Triptælleren skal stå på 10,7 km

Man kan naturligvis spørge om vej, men Hjermboerne er sky, hvis du ringer på døren et tilfældig sted. De betragter dig helst bag gardinerne frem for at lukke op. Denne sides webmaster forsøgte 4 steder. Den oplevelse glemmes aldrig :-)

Kør omkring 1,2 km ud af byen (triptæller 11,9) og sving derefter til venstre ad Øster Hjermvej. Der er 3 vejskilte som peger mod Vinderup, Ø. Hjerm og Hanbjerg

Forbi Hjerm Østre Kirke på venstre hånd og så er vi oppe på højdedraget, hvor Thors Hammer dukker op på venstre side (triptæller 14,1 km)

I højre side af vejen er der sat et sværd i jorden med indskriptionen "Kamp må der til, skal livet gro" 

Udsigten heroppefra er formidabel imod Limfjorden. Der er sat bænke og borde op, hvis man vil dvæle lidt ved landskabet og drikke sin medbragte kaffe.

Hjemturen

Kør videre af Østre Hjermvej og drej til venstre af Kragelundsvej. Den ender ude rute 513, hvor vi kan svinge til venstre tilbage til Struer.

En lille ekstra oplevelse. Når du kører af Kragelundsvej, dukker der en miniature skulptur af Thors Hammer op, den hedder Lillehammer og er på en privat indkørsel ved sidste sving i et hårnålesving (Kragelundvej 5-7).

Hele turens længde er 27,6 km