"Bæversøen" (24 km fra Struer)

Møllesøen i klosterhede plantage

I Klosterhede plantage lever bæveren, så dette udflugtsmål rettes derfor mod Møllesøen.
Nu er klosterheden jo ikke helt lille, så hvor skal man så finde Møllesøen?

Fra campingpladsen kører man ind mod byen og drejer til højre ved første lyskurve og derefter mod Holstebro ad hovedvej A11. Ved rundkørslen lige i udkanten af Struer, tager man vej 509 mod Ringkøbing/Vemb.

6 km fra campingpladsen når man til en ny rundkørsel. Vælg vejen mod Fousing og fortsæt mod Linde, et skilt "Klosterhedens skovdistrikt" viser frakørslen fra rute 509 lige før en rundkørsel. Se billederne herunder.

Frakørslen i Linde sker lige før rundkørslen i Linde og derefter er det blot at køre ligeud, ligeud og ligeud!
Man skal ikke skele til, at der kommer vejkryds, for dem skal man blot køre lige over. Det gælder Aspvej, Birkildevej, Bækvej o.s.v. På den måde ender man helt automatisk ved Møllesøen.

Den vej man kører på, skifter navne, efterhånden som man nærmer sig Møllesøen. I Linde, hvor man drejer fra rute 509, starter vejen med at hede Bautastenene. 50 mtr længere fremme ændres navnet til Rødebrovej. Når kilometertælleren har rundet de 16 km fra campingpladsen, ophører asfalteringen. Vi skal blot fortsætte ligeud af grusvejen, som nu har skiftet navn til Gl. Landevej. Når man passere en rød el-transformatortårn (Tårnvej) på venstre side, er vi ved at være tæt på målet. En lille kilometer mere i en dalsænkning er vi ved søen. Vi svinger ind på parkeringspladsen (Jagtvej)

Ved Møllesøen er der rigeligt med bænke og borde, så man kan med sindsro tage kaffe og mad med, som man kan indtage før eller efter en lille vandretur. Der er sågar bålpladser og brænde tilgængelig for publikum. Dog skal man selv medbringe ild og optændingsbriketter.

Man vil snart erfare, at man havner i et utroligt fredfyld og idyllisk område

Men man er til gengæld ikke i tvivl om, at der findes bævere her... og vandstæren!!

Lige ved parkeringspladsen, er der opstillet et kort over området med forslag til forskellige vandreture. Men hvis man ikke vil ud på de små skovstier, kan man følge Jagtvejen (startende med gul rute). Holder man sig på jagtvejen kommer man på et meget varierende naturområde, uden risiko for at man farer vild. Nå man når skiltet "Den sandede Brandvej" kan man i modsat retning se et stort Jagttårn. Prøv at gå op i tårnet og man får et pragtfuld udsyn over en lille sø og hedearealer. Fortsæt ud af Jagtvej til du når Tårnvej, hvor du skal dreje til højre (langs højspændingsledningerne) ned til den transformatortårn, som du passerede på vejen mod Møllesøen. Her skal du dreje til højre (Gl. Landevej) og tilbage til Møllesøen. Denne lille vandretur tager en times tid og er anbefalelsesværdig. Se billeder fra ruten herunder.

Gå af Jagtvejen og tag en lille afstikker til jagttårnet overfor "Den Sandede Brandlinie" og fortsæt derefter ud til Tårnvej, hvor elmasterne viser vejen tilbage mod højre....

For enden af Tårnvej svinger vi mod højre ... og kan nyde resten af naturen til P-pladsen