http://www.struerroclub.dk/http://www.struerroklub.dk/


Fjordvejen 10 C


http://www.struerkajakklub.dk/http://www.struerkajakklub.dk/

Allerede i 1898 var der tale om at oprette en roklub i Struer, men det blev dog først i 1937 at klubben blev stiftet. Det var fra starten en ren herrer roklub og de havde til huse i et lille klubhus ved havnen. Klublokalet lå øverst under de skrå vægge og var meget hyggeligt, men koldt. Efterhånden kom der også damer med i roklubben. I 1981 måtte klubben flytte, da havnen skulle udvides med en større lystbåde havn. Kommunen byggede så huset ved Bremdal Strand. Som naboer har vi Struer Kajakklub.

I dag har klubben ca. 80 medlemmer i alderen 12 - 70 år. Der er medlemmer der har været med i 40 år, de er altid parate til at fortælle en god historie fra de gamle dage.
Vi råder over ni inriggere og 7 scullere. Der kommer en gigbåd næste sæson. De fleste inriggere er træbåde, som er meget sødygtige og smukke at se på. Den ældste båd er fra 1947. Vores scullere er glasfiber både.

Ungdomsroning
Struer Roklub har en velfungerende ungdoms afdeling, for roere mellem 12 og 18 år. Der er en fast roaften om ugen, og der bliver arrangeret mange aktiviteter som langture, korte ture, fælles aktiviteter med klubber i kredsen, grillaftner mm. Om vinteren er der også liv i afdelingen. Der er bl.a. skøjteture, vintertræf, bowling mm. Klubben har igen i år fået URO 9000 certifikat. Ungdomsafdelingen har deres egen hjemmeside: www. struerroklub.dk/uro. Her kan du se hvilke aktiviteter der er i løbet af sæsonen og hvem der er kontaktpersoner.

Seniorerne (dem over 18 år) har to faste roaftner, mandag og onsdag. Der bliver arrangeret korte madpakke ture, langture, grillaftener mm. Du kan læse mere om de forskellige aktiviteter her.
Det største arrangement vi har i klubben er Venø Rundt. Det er et motionsstævne som hvert år tiltrækker mange roere fra andre klubber. Sct. Hans aften bliver arrangeret sammen med Struer Kajakklub og er meget velbesøgt. Vi har vist byens største bål.

I Struer Roklub er der plads til alle, hvad enten du er motionsroer, kaproer eller vil ro ergometer. Der er tidlige morgenroere og så er der dem, der simpelthen ikke kan få roet nok i sæsonen. Roning giver masser af frisk luft, motion og hyggeligt samvær.

Motionsroning dyrkes af dem, som vil have noget motion sammen med vennerne efter en lang dag på arbejde.
Kaproning er for dem, som rigtig vil bruge deres krop, når de er på vandet. Der er forskellige former, man kan deltage i.
Langtursroning kan være en længere endagstur med madpakke eller måske en uge i sommerferien, hvis man ror fra roklub til roklub.
Scullerroning er den eneste form for roning hvor man kan ro alene. Scullere findes også til flere roere, du kender måske "Guldfireren" fra OL i Atlanta.
Ergometerroning er indendørs roning i romaskiner og kan dyrkes hele året.

Informationsaften
I starten af sæsonen afholdes der informationsaften for interesserede. Denne aften får du mulighed for at høre nærmere om, hvad der sker i Struer Roklub, hilse på nogle af medlemmerne, se klubben og bådene samt høre nærmere om rokurset.

Struer Roklub afholder rokursus for nye medlemmer. Kurset varer fra lørdag morgen til søndag eftermiddag.
På kurset lærer du om roteknik, om bådenes opbygning, løfteteknik og søvejsregler, så du kan færdes sikkert på vandet.

Som noget nyt er der roskole tre aftner, som er et tilbud til alle, både nye og gamle roere.
Kontaktpersoner finder du på vores hjemmeside www.struerroklub.dk