Log ind  |  Ny bruger  |  Glemt adgangskode
   
Forsiden  /  Nyheder  /  Infomediaarkiv  /  Ar efter brandsår bedres med elektriske impulser

Hvad mener du?

Er du ved at kaste op over CO2-snak?Deltag i debatten

Ar efter brandsår bedres med elektriske impulser

 fredag 27. jan 1984 kl. 00:00

(Uddrag)
Ar efter brandsår bedres med elektriske impulser
Et apparat - oprindelig udviklet til at slanke med - ser ud til at have en gavnlig virkning på brandsårs- og operationsar. Apparatet - et elektrostimuleringsapparat - er udviklet af ingeniør Jørn Kristensen.
Jørn Kristensens hustru, Irene Jordan, driver en skønhedsklinik i Struer, her ville man tage elektrostimulering i brug til patienter, der skulle slankes. Ved en tilfældighed opdagedes det, at behandlingen også fik ar til svinde ind og gengav patienterne følelse i huden, hvor arene havde været. Rigshospitalets genoptræningsinstitut har haft apparatet til afprøvning i 2-3 måneder. Reservelæge Jan Hagen herfra siger, at resultaterne fra Rigshospitalets forsøg svarer til Jørn
Kristensens, og at man fortsætter forsøgene. Også Hvidovre Hospitals brandsårsafdeling har fået apparatet til afprøvning. Jørn Kristensen, der til daglig er ansat på B og O, har hidtil bygget apparaterne hjemme på køkkenbordet. Han vil nu via sin anpartsselskab, Astro Cat, forsøge at sælge apparatet i Norge, Sverige, Finland og Østrig.
Demko og Sundhedsstyrelsen har godkendt apparatet, Den sidste dog med en bemærkning om, at apparatet kun bør bruges med lægelig assistance.

RSS Kommentarer (0)

Rank 2008
Se Nyhedsmagasinet Ingeniørens årlige benchmark af danske ingeniørvirksomheders styrke.